Dobrodošli u PVR POLIKLINIKU

Rehabilitacija je specijalizirana za bolesnika sa diagnozom periferne arterijske bolesti, dijabetičara i bolesnika sa dijabetičkom polineuropatijom i za dijabetičke rane (ulkuse).

Pošto su posljedice dijabetesa i oslabljene cirkulacije okrutne i već svima dobro poznate s obzirom na to da se u svijetu svake dvije sekunde izvrši amputacija prstiju, stopala ili potkoljenska amputacija savjetujemo da se za rehabilitacijsko liječenje bez odgađanja odlučite već kod prvih simptoma. U PVR poliklinici liječimo, olakšavamo i preventivno djelujemo na kompleksne probleme koji su posljedica nedovoljne odnosno otežane arterijske cirkulacije donjih ekstremiteta.

Rehabilitacijski program liječenja

Moderni rehabilitacijski program liječenja objedinjuje niz odabranih neoperativnih i bezbolnih terapija sa kojima stimuliramo neovaskularizaciju, obnavljanje perifernih živčanih vlakana i postižemo dugoročno poboljšanu cirkulaciju. Specifičan program rehabilitacije koji se izvodi samo u našem centru je učinkovit u početnim fazama, ali i kod naprednih stanja kod kojih su več prisutni izraziti problemi, bolovi i kronične rane.

Kliničke studije su pokazale da PVR terapija  omogućuje 90% brže zacjeljivanje rana.
1
do 90%
klinički dokazano
brže zacjeljivanje rana
1
50% do 100%
poboljšanje osjećaja
dijabetičke polineuropatije
1
do 100% povećana udaljenost hoda u bolesnika s arterijskom bolešću (PAB)
1
50% do 100%
manje bolova u nogama zbog
dijabetičke polineuropatije

NAŠ STRUČNI TIM

prof.dr.sc. Željko Metelko dr. med.spec.dijabetolog
prof.dr.sc. Željko Metelko dr. med.spec.dijabetolog

Redoviti profesor u trajnom zvanju, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu,
specijalist interne medicine s propedeutikom, dijabetolog i endokrinolog.

 • 1988 -  President WHO Collaborative Center for Appropirate Technology in diabetes Mellitus,
 • Acting Director, Institute "Vuk Vrhovac" (1992-1994)    
 • 1994 National Scientific Award.,
 • 1994, WHO Temporary Advisor, UNRWA Palestinian Reffugee camps,
 • 1997 Vice president International  Diabetes  Federation Europe, 1997- 2003,
 • 1997,2001 Croatian Diabetology Congress, President  
 • Director, University Clinic  “Vuk Vrhovac”  (1994-2010),
 • Consutatnt University Clinic for Diabetes, Endocrinology and Metabolic Diseases Vuk Vrhovac, KB Merkur,
 • Tenure professor 2005 -
 • 2011 National  Scientific Town of Zagreb Award.
 • President Croatian Medical Association 2009 – 2013.
Prof.dr.sc. Mirko Šarlija, vaskularni kirurg
Prof.dr.sc. Mirko Šarlija, spec. vaskularne kirurgije
doc.dr.sc. Sanja Tomasović dr.med POLIKLINIKA
Doc.dr.sc. Sanja Tomasović dr.med. spec. neurologije

SVJEDOČANSTVA PACIJENATA

IZLIJEČI RANU NA STOPALU. OTKLANJANJE BOLOVA I GRČEVA U NOGAMA. PREVENCIJA I ODRŽAVANJE.

Dijabetes su mi dijagnosticirali prije 19 god. Na početku su mi bile dovoljne tablete i pravilna prehrana,zadnjih 10 god. Imam injekcije inzulina. Rehabilitaciju sam obavila od 13.05.2010. do 18.06.2010. i pokazali su se rezultati koje nije bilo moguče previdjeti. Sa rehabilitacijom sam započela jer su se bolovi u mojim nogama intenzivirali i hodanje je postajalo iz dana u dan prava muka. Imala sam osijećaj kao da stojim na trnju ,osijećaj pritiska u stopalima bio je tako jak kao da me steže preuska čarapa. Poslije prvih deset tretmana osjećaj napetosti i bolovi su se smanjili,ali su se poslije nekoliko sati opet vratili. Pred kraj rehabilitacije su osijećaji pritiska i bolova nestali i to je bilo pravo oslobođenje. Osjećaj laganih nogu je bio nevjerojatno lijep. Ponekad sam opet osjetila trnce u desnom tabanu zato sam sa programom nastavila. Poslije mjesec dana nisam imala više nikakvih problema niti kod hodanja niti kod bilo kakvog rada. Lagane trnce osijetim još samo ponekad kada stvarno pretjeram i napor traje predugo. Iako je to u mojim godinama i poslije svih bolova koje sam imala malenkost. Zahvaljujem se što ste me spasili od bolova, za vašu ljubaznost i sve što ste napravili za mene.
J. H.,58 god.
Moram priznati da prije nego sam došao na PVR rehabilitaciju nisam vjerovao da na ovom svijetu postoji još nešto što bi mi pomoglo da mi olakša bolove ,hladnoću u nogama ,struju i trnce u stopalima. Zadnjih pet godina nije bilo mirnog spavanja. Umor je bio neopisiv. Bolovi su bili neizdrživi. Noge su mi oticale toliko da sam morao nositi dva broja veće cipele. Sa rehabilitacijom sam počeo prije tri tjedna. Priznajem da sam iznenađen rezultatima. Mirno spavam,noge su tople, stabilnost kod hodanja, manje oticanje ukratko super. Čak je i osjet na dodir puno bolji. Osijećam se izvrsno.
A.Horvat
Zbog dijabetesa i slabe cirkulacije imao sam bolove u nogama i smanjen osjet u stopalima. Na malom prstu lijeve noge napravila se rana i bila je potrebna amputacija. Mislio sam da će amputacijom moji problemi biti riješeni, ali nisu. Rana 6 mj. poslije amputacije nije zacijelila. Počeo sam sa PVR terapijom i stanje se vidno poboljšalo i poslije mjesec dana PVR terapija rana je potpuno zacijelila. Puno se poboljšao i osjet u stopalima, bolova kod hodanja skoro više nema i gležnjevi nisu više kruti.
- J.K., 56 godina
0001
DIGITAL CAMERA

PRIJE I POSLIJE: